Vidunderligt stort og lyst hus i underskønne Dyssekilde

Nordstjernen 20, 3390 Hundested - Villa

Solgt af ejer på 32 dage

Vidunderligt stort og lyst hus i underskønne Dyssekilde

Med et gennemført energisystem og deraf meget lavt forbrug.

På Nordstjernen 20 er der lys, luft og plads til hele familien. Det er en unik bolig i et af Danmarks ældste og mest indtagende økosamfund.

Hjemmet vækker livsnyderen i én og giver plads til at ideerne kan blomstre. Fra husets hjerte, køkken – alrum – stue, har du frit udsyn til eng og himmel. Herfra kan du på varme dage åbne de store glasdøre op og træde ud på træterrassen. På kolde dage kan du nyde varmen fra brændeovnen og en kop kaffe i sofaen. Udsigten er fantastisk året rundt. Haverne er åbne, børnelivet frit. Der er en lille time til Kbh med bil og toget går lige til døren.

Naturen er tæt på, både inde og ude. Du står måske op om morgenen og får lyst til en lille morgentur med en kop te i hånden. Fuglenes livfulde kommunikation i luftrummet vækker dig. Så du går ud ad døren og fanger den lille sti ved engen, der fører dig langs fårefolden, gennem pilen og ned til grøntsags- og blomstermarkerne. Du svinger ned omkring vindmøllen og sætter dig en stund ved den lille sø Dyssekær og lader sindet hvile, mens sjælen vågner. På vejen tilbage gennem biotopen, der dufter friskt og frodigt, hilsner du på gederne der er på besøg fra Tothaven og en morgenfrisk nabo der passer dem. Så stiger du op på højen hvor du får udsigt over landskabet og landsbyen. Her er et øjebliks ro, midt i verden mellem hav og fjord. Når du vender tilbage til huset er der bare gået et kvarters tid, måske er resten af familien vågnet og du kan starte hverdagen med dens gøremål.

Har du lidt bedre tid, fx om eftermiddagen efter arbejde, kan du hoppe på cyklen og trille ned til skovkilen der fører til havet. Fra klinten bliver man altid imponeret over den enorme udsigt over Kattegat, nordvesthimlen og den smukke kystlinje der strækker sig mod pynten med Knud Rasmussens hus, videre til Korshage ved Røvig og fortaber sig i en anelse af Sjællands odde. Det er stort, og der er en tydelig fornemmelse af fortidens verden og eventyrlyst, fra vikingerne til polarfarerne. Så kan gå du ned til stranden ad klintens lange trappe og møde det klareste dejligste hav. Det inviterer dig og det er vidunderligt forfriskende at kaste sig i det, eller bare være ved det. Man undrer sig igen og igen over den magi dette vand har på krop og psyke. Jordforbindelse og genstart..
Når du så vender hjem er der gået ca. tre kvarter til en time. Måske svinger du forbi Torups venlige Brugs på vejen og handler et par ting, og så hjem til aftensmaden og hjemlig hygge. 

Nordstjernen 20
Huset er et stykke spraglet moderne arkitektur, bygget ud fra bæredygtige idealer, funktionelt og med tanke for et godt indeklima. Det er bygget for 6 år siden og ligger for enden af vejen i en lille rolig krog af Dyssekilde. De 180 m2 er fordelt på fire rummelige og lyse værelser, et stort køkken-alrum-stue, badeværelse med karbad, entre/ bryggers og væksthus/udestue.

Fra hoveddøren, der er beskyttet for vejrlig og ligger under halvtag, kommer du ind i en rummelig entré med bænk, skohylder, stort garderobeskab med skydedøre hvor blandt andet centralstøvsuger, vasketøjssortering og det ekstra overtøj bor. I entréen er der også plads til fryser, vaskesøjle, arbejdsbord ved vindue, varmtvandstank og teknik samt grovkøkken med vask og skabe.

Fra bryggerset træder du et par trin op til husets fordelingsentré, hvor der er højt til loftet og masser af lys fra ovenlysvindue. Herfra er der døre til badeværelset og de to værelser i grundplanet, hvorefter entreen åbner op til trappen til 1. salen samt indgang til køkken-alrummet med køkken-ø, spiseplads, stue og udestue i et. Fra stuen er der adgang via den dobbelte terrassedør til træterrassen, der er i niveau med stuegulvet, hvilket giver en stærk forbindelse mellem inde til ude.

De to værelser i grundplanen er begge udstyret med hemse, der gør det muligt at udnytte gulvpladsen endnu bedre. På det ene værelse er hemsen så høj at man kan stå op, på det andet værelse er der i trappen til hemsen bygget skabe til opbevaring af tøj og ting. Ligeledes er der ovenlysvinduer i begge rum, der sikrer et skønt naturligt lys.

Badeværelset har dobbeltbadekar og regnbrus.

På førstesalen finder du ligeledes to værelser. Det ene med udsigt over eng, hvor øjnene kan strække sig og kreative tanker kan lande. Det andet med udgang til overdækket terrasse, hvor du i sommermånederne kan nyde aftensolen eller ligge dig i en ugenert krog og sole dig fra middagstid og frem.

Der er tænkt over mange deltaljer i huset, og huset skal ses, mærkes og opleves. Alt lige fra at karbadet kan kunne rumme to personer til størrelsen af ’udsigtspladsen’, hvor sofaen kan stå er blevet overvejet. Der er således tænkt over at huset både skal være top-praktisk at leve i og samtidig give plads og rum til fordybelse og livsnyderi.

Nordstjernen 20 er klassisk fuldmuret med kalkmørtel, isoleret med naturproduktet Perlite, pudset med kalk og har hvide lerklinede lofter. Alt er malet med lermaling, hvilket giver et meget åndbart og behageligt indeklima. Der er gulvvarme i hele grundplanet, som fungerer godt med de brede douglasplanker, gulvet er lavet af.

Der er tre varmekilder, der sikrer god og billig opvarmning af huset. De tre varmekilder spiller virkelig godt sammen i et system. Den primære varmekilde er solfangere, der producerer alt det varme vand størstedelen af året. Det varme vand samles i en 1000 liters varmvands buffertank, der fungerer som et batteri, således at der også er varmt vand til gråvejrsdage. Solfangerne bliver suppleret af en luft til vand varmepumpe, som er særligt god i vinterhalvåret. Når det så er rigtig koldt, eller I har lyst til brændeovnshygge, tænder du op i den tyske Walltherm brændeovn som udnytter op til 93% af brændets energi og omdanner 70% af sin varmeproduktion til varmt vand. Det er nice, og samlet set betyder det at udgifterne til varme er begrænset. (Elektricitet til varmepumpen: 1333kwh seneste år. Brænde ca 2 brændetårne.)

Tegltaget afvander regnen ned i en 13m3 stor regnvandstank. Vandet herfra bruges til toiletskyl, vaskemaskine samt havevanding og udendørs brusebad og koldtvands-tønde. Således har huset også et meget lavt forbrug af vand. 69m3 det forgangne år.

Haven
I udendørsområdet omkring huset vokser vindruer, æbler, pærer, solbær, hyld, kirsebær og fersken. Ved en lille triade af eg, ask og bøg er der bålsted og bænke. Der er også en hjemmebygget legehytte I kan bygge og lege videre på. Herfra er der eng med får der ind imellem kommer og græsser, en hønsegård og en saunahytte.

Økosamfundet Dyssekilde & området omkring
Huset ligger i en idyllisk og spændende økolandsby tæt på nordkystens smukke strande. Lyset er særligt her på toppen af Halsnæs mellem fjord og hav. Havet er friskt og klart.

At bo i et økosamfund med åbne haver og tæt nabokontakt er ganske anderledes. Vi ejer områderne omkring husene i fællesskab. Her er både gode fester, hyggelige arbejdsdage og 4 årlige medlemsmøder hvor de fælles anliggender og nye initiativer besluttes. Lissom du kan trække dig lidt væk fra det hele, når livet kræver det. I Dyssekilde er der grøntsagsmarker, der kan dyrkes, en genbrugs hvor I altid kan finde et stykke tøj og to søer I kan skøjte på, når frosten sætter ind.

I landsbyen er der både en skøn lilleskole og en god børnehave. Her er en Brugs, helsekostbutik og restaurant. Her er flere yogasteder, fodboldbane og Torup Bogby hvor du kan aflevere brugte bøger og billigt finde nye. I hele sommerhalvåret afholdes det populære Torup Marked, hvor lokale sælger alt lige fra honning og marmelade til planter, grøntsager, frugt, brød og kød. Torup blev kåret til Årets landsby 2019.

Dyssekilde er bilfri, så børnene kan lege frit og sikkert. Der er stor parkeringsplads til bilerne, hvis I da ikke tager toget lige til døren. Lokalbanen kører bag en jordvold bag huset og er ikke generende.

Fakta om Nordstjernen 20
Bygget 2017-2018 og rummer ca 180 m2 når hemse, areal under skråvæg og udestuen er regnet med. BBR er på 151m2.
Der er netop indlagt fibernet.

Udgifter:

Dyssekilde bidrag (drift af Dyssekilde): 3000/voksen/år

Bidrag Grundejerforening: ca 900kr/år

Årligt forbrug familie på 2 voksne og 2 teenagere.

Elektricitet: 4382 kwh (2022) 5093kwh (2023)

Vand: Mellem 60 og 70m3 årligt (de sidste 4 år)

Brænde: mellem 2-4 rummeter. (1,5-3 brændebure)

Prisen på huset er sat på baggrund af tre uvildige ejendomsmæglervurderinger. Sat lidt under gennemsnittet.

NB
Plantegningerne er ikke helt præcise, udestuen har en lidt anden form.

Årsagen til de mange gule lyn i el-rapporten er, at der i mange rum ud over almindelige stikkontakter med jord, også er installeret dobbelte stikkontakter uden jord. Ganske anvendeligt til de fleste elektriske apparater, men en forordning fra sikkerhedsstyrelsen gør, at disse skal klassificeres med et gult lyn.
Kontakt gerne firmaet der har udarbejdet el-rapporten for afklaring.


https://www.walltherm.com

Sælger har ikke tilføjet nogen steder til boligens lokalområde endnu

Beregn boliglån
Beregn her*
*Ved at klikke her, accepterer jeg at blive sendt videre til Nordeas hjemmeside

Info

Villa
Udbetaling 245.000,-
Ejerudgift/md. 1.638
Bolig (BBR) 151 m²
Værelser 5
Kælder 0 m²
Grund 204 m²
Byggeår 2018
Energimærke
» Økonomi
Faste udgifter
Fællesudgifter 3.000 kr./år
Grundskyld 900 kr./år
Ejendomsværdiskat 15.750 kr./år
Ejerudgifter i alt 1.638 kr./md.
Boligen er vist 2.690 gange