Spørgsmål og svar

Her er de oftest stillede spørgsmål vi hører fra vores brugere. Siden opdateres løbende.

Boliga Selvsalg — svar:

  Brugeroplysninger — svar:

   Notifikationer — svar:

    Betaling — svar:

     Tilkøbsmuligheder — svar:

     1. Kan jeg købe et Til Salg-skilt?

      Vi har fire forskellige slags Til Salg skilte, så du kan vælge den pakke der passer bedst til din boligtype og dit behov. Klik her (Kræver log-in)

      Til toppen
     2. Kan jeg købe ekstra markedsføring?

      Ja! Du kan tilkøbe dig en plads i vores Selvsalgs Facebook-katalog. Her kommer din annonce ud til relevante personer på Facebook. Det er en abonnementsløsning, der automatisk forlænger indtil du stopper abonnementet gennem ’Mit Selvsalg’ eller indtil din bolig er solgt. Selvsalgs Facebook-katalog koster kr. 450,- pr. md.

      Til toppen
     3. Har Boliga Selvsalg en boligfotograf tilknyttet?

      Boliga Selvsalg har et samarbejde med en boligfotograf, der tilbyder tre forskellige løsninger, så du kan vælge den fotopakke, der passer til dit behov.

      • Boligfoto BoLite: med denne pakke får du 15 billeder i høj kvalitet og en plantegning. Der er gratis kørsel i hele landet. Pris kr. 1.399,- klik her (Kræver log-in)
      • Boligfoto BoLite+: med denne pakke får du 20 billeder i høj kvalitet og en plantegning. Der er gratis kørsel i hele landet. Pris kr. 1.699,- klik her (Kræver log-in)
      • Boligfoto BoPremium: med denne pakke får du 25 billeder i høj kvalitet, 2 mastefoto og en plantegning. Der er gratis kørsel i hele landet. Pris kr. 2.199,- klik her (Kræver log-in)

      Til toppen
     4. Kan I hjælpe mig med at lave skøde?

      Boliga Selvsalg samarbejder med Boliga Skøde, og de kan hjælpe dig, når du skal have udfærdiget et skøde.

      Boliga Skøde sørger for, at skødet udarbejdes og tinglyses - ligesom de også kan hjælpe dig med at udarbejde refusionsopgørelsen, når boligen er overdraget. Hele processen foregår elektronisk, hvilket sparer dig for høje gebyrer og lange mailkorrespondancer med rådgivere, sagsbehandlere og advokater.

      Udarbejdelse og tinglysning af skøde koster 1.995 kr.

      Til toppen
     5. Kan I hjælpe mig med at få udarbejdet tilstandsrapport, el-installationsrapport og energimærke?

      Boliga Selvsalg samarbejder med Boligeftersyn P/S om udførsel af disse eftersyn på din bolig.

      En pakke med el-installationsrapport, tilstandsrapport og energimærke koster kr. 10.195,- klik her

      Til toppen

     Andet — svar:

     1. Er du som selvsælger blevet kontaktet af en ejendomsmægler?

      Boliga.dk har den seneste tid modtaget en række henvendelser fra selvsælgere som benytter Boliga Selvsalg. Selvsælgerne er blevet kontaktet af ejendomsmæglere, der ønsker at få sælgernes bolig til salg. Det er som altovervejende hovedregel ikke lovligt at kontakte forbrugere pr. e-mail, sms, telefon eller lignende uden forudgående anmodning.

      Boliga.dk har derfor på baggrund af ovenstående henvendelser afholdt møde med Dansk Ejendomsmæglerforening. Dansk Ejendomsmæglerforening ser meget alvorligt på, hvis nogle af foreningens medlemmer ulovligt kontakter selvsælgere, hvorfor foreningen meget gerne ser, at de pågældende selvsælgere retter henvendelse* til Dansk Ejendomsmæglerforening på de@de.dk eller direkte til Boliga Selvsalg på 7199 0824, således at Dansk Ejendomsmæglerforening straks kan tage fat i de pågældende medlemmer og sanktionere eventuelle lovovertrædelser.

      Ovenstående tekst er skrevet af Anders Palmkvist, Advokat og ejendomsmægler MDE, Juridisk og mæglerfaglig chef, Dansk Ejendomsmæglerforening.

      * Husk altid at sætte os cc på din mail de@de.dk til support@selvsalg.dk så vi kan holde øje med antallet af henvendelser og opfølgning herpå.

      Til toppen
     2. Hvordan kontakter jeg sælgere?

      Boligsælgere angiver deres kontaktoplysninger på Boliga Selvsalg, så det altid er nemt at kontakte dem. Der er altid mindst én måde at kontakte boligsælgere på, fx e-mail direkte fra boligannoncen eller telefon.

      Til toppen
     3. Kan Boliga Selvsalg hjælpe med finansiering af mit boligkøb?

      Boliga Selvsalg kan desværre ikke hjælpe med finansiering af dit boligkøb. Vi anbefaler, at du tager kontakt til din bank eller realkreditinstitut og beder dem om finansieringstilbud.

      Til toppen
     4. Har jeg brug for en Tilstandsrapport, når jeg sælger en ejerlejlighed eller andelslejlighed?

      Det er ikke nødvendigt med en Tilstandsrapport for at sælge en ejer- eller andelslejlighed. Det er altid frivilligt, om du vil have foretaget en Tilstandsrapport på din villa, dit rækkehus eller din fritidsbolig, men der kan ikke tegnes en ejerskifteforsikring uden Tilstandsrapport.

      Til toppen
     5. Har jeg brug for en ejerskifteforsikring?

      Som udgangspunkt har du et ansvar for husets fejl og mangler, inklusive skjulte skader, i 10 år efter, du har solgt din bolig. Derfor anbefaler vi, at du altid tilbyder køber en ejerskifteforsikring, når du sælger villa, rækkehus eller fritidsbolig. På den måde er du fritaget for ansvaret for boligens fejl og mangler, inklusive skjulte skader. Bemærk, at du for at tegne en ejerskifteforsikring skal have udarbejdet en Tilstandsrapport, et Energimærke og en El-installationsrapport.

      Til toppen
     6. Hvad er gyldigheden på en tilstandsrapport?

      Som udgangspunkt er gyldigheden på en tilstandsrapport 6 måneder.

      Til toppen
     7. Hvad er gyldigheden på en el-installationsrapport?

      Som udgangspunkt er gyldigheden på en El-installationsrapport 1 år.

      Til toppen
     8. Hvad er gyldigheden på et vvs-eftersyn?

      Som udgangspunkt er gyldigheden på et vvs-eftersyn 1 år.

      Til toppen
     9. Hvad er gyldigheden på et energimærke?

      Som udgangspunkt er gyldigheden på et energimærke 10 år.

      Til toppen
     10. Kan jeg sælge min bolig i udlandet på Boliga Selvsalg - Selvsalg.dk?

      Ja, det kan du naturligvis! Bare klik på "Ligger boligen i udlandet", når du går i gang med at oprette din annonce og så hjælper vi dig med resten. Vær opmærksom på at boligen desværre ikke vil være søgbar på Boliga.dk, da vi her kun kan vise boliger i Danmark. Boligen vil selvfølgelig være på Boliga Selvsalg - Selvsalg.dk helt automatisk :)

      Til toppen
     11. Har I en skabelon til et Ejerlejlighedsskema, jeg kan downloade og udfylde?

      Du kan downloade et Ejerlejlighedsskema på Mit Selvsalg under menupunktet: Diverse. Du kan også downloade et Aflæsningsskema, et Åbent Hus-skema, din salgsopstilling og Til Salg-skilte i forskellige formater.

      Til toppen
     12. Hvad koster det at kontakte en sælger?

      Det er komplet gratis og kræver hverken at du logger ind eller registrerer din bruger. Du skal blot klikke på "Kontakt sælger" og kan her skrive direkte til sælger eller se telefonnummer, når det er angivet.

      Til toppen

     Har du et ubesvaret spørgsmål?